På diverse hemsidor och communities på nätet kan du ofta se reklam om hur du kan få pengar riktigt snabbt. Den informationen ska alltid hanteras med försiktighet då det är lätt att bli lurad, och när det gäller handel med icke fysiska varor på nätet är konsumentskyddet ofta lite mindre. Det ska man vara medveten om.

Men vad gör man då om man faktiskt behöver pengar riktigt snabbt? Ett mycket säkert kort är att se över vad du har hemma och se vad du kan sälja. Genom annonser i till exempel Facebookgrupper kan du snabbt få pengar kontant eller direkt till ditt konto via någon betalningslösning, särskilt om du inte sätter ett alltför högt pris.

Sälja guld

Necklace on black studio background

Reklam om att sälja guld har nog många sett, både på nätet och i tv-reklam. Om du har gamla smycken hemma som du inte använder är det självklart möjligt att sälja dem. För några år sedan var det många rubriker som handlade om hur man inte fick pengar för sitt inskickade guld. Företag som handlar med guld på det här sättet är numera relativt etablerade på marknaden och har vuxit ifrån många barnsjukdomar. Precis som med alla andra företag bör du såklart kolla upp dem noga och se vad andra säger om dem. Du kan också kolla på hemsidan för Sveriges Konsumenter, som är en ideell organisation där företag granskas. De har en svart lista över oseriösa företag.

Pantbanker

Om du inte faktiskt vill sälja dina saker eller dina guldsmycken kan du istället välja att belåna dem på pantbanker. Du går dit med ett föremål, får det värderat och får pengarna för det som ett lån. Förutsatt att du lämnar tillbaka pengarna plus räntan för lånet får du också tillbaka föremålet. Om du inte lämnar tillbaka pengarna får pantbanken sälja föremålet till någon annan för att få igen pengarna som du lånat av dem med föremålet som säkerhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *