De allra flesta har nog sett reklam på nätet om hur människor menar att de tjänar flera tiotusentals kronor i veckan på att göra ingenting. Låter det för bra för att vara sant? Oftast är det inte sant. Många gånger kan det handla om att företag vill att du ska betala pengar för ett kursmaterial som de sedan menar ska ge dig kunskaper som låter dig tjäna pengar utan arbete. Oftast slutar det med att företaget som säljer kursen faktiskt är de som tjänar pengar istället för att du gör det. Självklart finns det bra kurser att köpa på nätet, men du bör vara mycket försiktig och se till att kolla upp företaget innan du köper något.

Pyramidspel

Det finns också så kallade pyramidspel som florerar på nätet. Det hela går ut på att man ska försöka sälja en viss produkt och köpa in varor av en leverantör, som ofta själv började precis som du. Många gånger handlar det inte om att de som är nya och försöker sälja produkten själv tjänar några pengar, utan att de som du köper produkterna från gör det. Affärsidén går i slutändan inte ut på att sälja produkterna i fråga, utan på att hitta människor som vill köpa produkterna för att försöka sälja dem. Pengarna kommer inte från försäljning av produkter utan från folk som försöker sälja produkterna.

Var källkritisk

RISK concept on green blackboard

Precis som med det mesta som finns lättillgängligt är det källkritik det handlar om för att undvika att bli lurad. Det finns många som tjänar pengar på att arbeta hemifrån, endast via nätet. En del lyckas kanske riktigt bra med bloggar där de kan få in pengar via företag som vill göra reklam på bloggen. Men precis som överallt krävs det arbete och du måste räkna med att behöva lägga ned en hel del tid på att etablera dig på marknaden eller på att få läsare till din blogg. Det tar tid. Har du inte väldigt många läsare på din blogg lönar det sig inte för företag att betala för att få annonsera där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *