Pengar vill väl alla ha, helst ska de bara finnas i tillräcklig mängd för att man ska kunna göra alla de där roliga sakerna som finns. För ett litet fåtal är det här något som fungerar utan ansträngning men alla vi andra måste jobba för att tjäna in de där pengarna. Då är det bra om man lyckas hitta ett sätt som känns roligt, utvecklande och konstruktivt. Något där man kanske till och med kan styra sin egen tid, använda någon specialkunskap som folk faktiskt vill betala för, eller genom onlineverksamhet av något slag som kan skötas från vilken plats som helst om du har kontoret i fickan.

En smartphone och internet

Med en bra smartphone och tillgång till internet kan onlineverksamhet bedrivas från i stort sett vilken plats som helst och vid vilken tidpunkt som helst. Du som lyckas med det här kan med andra ord styra din tid i stor utsträckning även om det inte är någon direkt ”arbetsfri inkomst”. Jobbet måste göras men du bestämmer när. Din smartphone blir ”huvudkontor” och får vara med överallt, tänk på att skydda den med ett snyggt samsung galaxy s20 skal och att ha all information säkert synkad i molnet om något skulle hända. Din mobil blir kanske din allra viktigaste tillgång i en digital verksamhet.

Passiv inkomst

Visst finns det möjligheter till passiva inkomster, men inledningsvis krävs ändå en del jobb. En blogg måste lanseras, kontakter ska knytas, webbshopen eller distansutbildningen ska byggas upp. Men när det där är klart kan annonser, prenumeranter eller kunder ge dig och din verksamhet ett kontinuerligt flöde av pengar och du behöver bara se till att uppdatera ibland, sprida länkar via sociala medier och få så många som möjligt att gilla det du gör.