Statistiken talar ett tydligt språk när det gäller investeringar i aktier. På lång sikt är det ett av de effektivaste sätten att få kapital att växa. Här är fem aktier som ger mer enligt flera experter idag, men den som verkligen vill gå in för aktier bör själv skaffa sig åtminstone grundläggande kunskaper i ämnet. I den här texten ska vi gå igenom några olika strategier för hur man tjänar pengar på aktier. I korthet handlar det om att hitta företag som man tror på när det gäller ekonomisk utvecklingspotential över det tidsperspektiv man har för sin investering.

Fonder och investmentbolag

stora_kopparberg_1288Hur duktig man än blir på det här med aktieinvesteringar finns det alltid andra som kan mer. Många av dessa arbetar med att förvalta andra människors pengar som fondförvaltare eller i företag som sysslar med kapitalförvaltning. I regel handlar det om förhållandevis trygga investeringar eftersom en fond brukar satsa på ett stort antal aktier, ofta inom en speciell nisch. Som investerare kan du i regel, närsomhelst, flytta pengar mellan olika fonder eller så kan du välja att överlåta alla beslut till proffsen. Det här är alltså ett bekvämt sätt att investera och som inte kräver några förkunskaper. Det är en bra investeringsform om du investerar långsiktigt. Du betalar dock avgifter till den som förvaltar dina pengar och du får inte riktigt samma möjligheter att göra kap genom att satsa på enskilda aktier som sedan stiger i raketfart på börsen. Factoring kan spara dig pengar om du har ett företag. Om du inte redan har ett startkapital kan factoring eller en annan besparing ge dig pengar att investera i aktier.

Day trading och snabba affärer

Motsatsen till att spara i fonder är att själv handla med enskilda aktier. Idag finns det olika onlineverktyg som gör det smidigt och det finns en hel del privatpersoner som spekulerar i aktier på heltid genom att följa börskurserna och göra många köp och säljtransaktioner varje dag. För att verkligen lyckas med day trading, som det heter, är det bra att följa med i vad som händer i företagsvärlden och ha koll på vilka omvärldshändelser och politiska beslut som kan påverka olika företags möjligheter att tjäna pengar. Här är några tips på vad många tror kommer att bli höstens starkaste aktier men för att göra riktigt bra affärer bör du ha koll på aktier som har potential att stiga i värde innan det tipsas om dem medier. Kunskap och fingertoppskänsla är vad som gäller. Oavsett om du satsar på fonder eller om du handlar själv med enskilda aktier så är den generella utvecklingen på världens börser av betydelse för hur det kommer att gå för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *