Pengar är en grundpelare i samhället, och den som inte blir försörjd av någon annan måste få in pengar på ett eller annat sätt. För att kunna klara av kostnader för bostad, mat, kläder, lån och annat krävs i de allra flesta fall ett jobb, där man på ett eller annat sätt bidrar till samhällsutvecklingen och samtidigt tjänar in pengar för att få livet att gå runt. Men ett klassiskt jobb behöver inte vara det enda alternativet till att fylla på i kassorna. Det kanske inte är ett stabilt sätt att försörja sig på, men för den som vill tjäna lite pengar vid sidan av finns det gott om sätt att tjäna pengar på – utan att jobba.

Pile of Coins

Vem önskar inte att man kunde leva på sin passion? En persons talanger är första steget mot att tjäna lite extrapengar – eller till och med större summor, beroende på hur mycket material man kan producera. Det finns gott om hemsidor som fungerar som peer to peer” handelsplatser – där vanligt folk säljer sina varor och tjänster till andra människor. Det rör sig ofta om egentillverkade saker som stickade vantar, hemmagjorda smycken och olika typer av konst, men kan lika gärna handla om webbdesign, spökskrivning eller något helt annat.

Om ens talanger artar sig på ett sätt som inte går att sälja finns det fortfarande gott om alternativ för att tjäna pengar. Ett av de enklaste sätten är att sälja av sådant man inte behöver – gamla möbler som ligger och skräpar, tröjorna man aldrig använder och sportutrustning som blivit för liten. Det går ofta att lägga in annonser i lokaltidningen, men enklast är att använda sig av en webbsida som allaannonser. Då sker allt via internet, och man kan enkelt ladda upp bilder och produktbeskrivningar på välbesökta köp-och-säljsidor.

I en era där allt kan köpas för pengar behövs det även någon som säljer alla de underliga tjänster folk kan tänkas vara ute efter. Det kan handla om frilansarbete i form av webbdesign till att fylla i enkäter åt företag, och listorna över små saker man kan göra för att få lite extra medel är många och långa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *