Alla vill ha pengar, men det finns förstås skillnad i begäret och längtan; vissa vill ha precis så det räcker, andra drömmer om överflöd. Pengar är ett laddat ord och ett begrepp som symboliserar alltifrån överlevnad och extravagans till hårt arbete. Om man vill tjäna pengar så finns det många vägar att ta. Du kan till exempel (såklart) arbeta och få lön, du kan även råka vinna på lotto eller bli en super-sparare. Men ett annat sätt tjäna pengar på är att sälja sina saker, som inte längre fyller någon funktion i livet. Det kan vara saker man klarar sig utan, saker som har högt samlarvärde eller saker som man är beredd att uppoffra för en bättre ekonom.

Steg 1: Vad är syftet?

Det första du ska fråga dig själv är hur mycket pengar du behöver. Är det en sidoinkomst eller snabba pengar inför jul

eller födelsedag? Du kanske bara vill ha pengar så det täcker ditt växande snusbegär? Huvudsaken är att detta blir en fingerpekare på hur mycket du ska sälja, vad du ska sälja och hur mycket tid du ska lägga.

Steg 2: Vad är du beredd att uppoffra?

Skulle du kunna skilja dig ifrån din Star Wars-samling? Innan du påbörjar processen så är det viktigt att du är tydliga med dina egna gränser. Vissa saker har ett sentimentalt värde, andra är nödvändiga att behålla. Ge dig själv en chans att göra klart för dig själv vad du kan tänka dig att skiljas från. Om du blir riktigt skarp på det här med att sälja gamla saker, så kan du skaffa dig en kontorsplats stockholm, för att etablera dig på köp- och säljmarknaden.

Steg 3: Det realistiska priset

Du själv sätter priset. Kom ihåg att priset ska vara realistiskt; du kan exempelvis inte begära mer än vad dina skor kostade men om det däremot är ett äldre samlarobjekt, så bör du gå till en kunnig person inom området – som kan bedöma en rimlig summa. Det är alltför ofta folk råkar sälja en dyrgrip för en femkrona.

Steg 4: Rätt forum

När du är redo för att påbörja ditt extraknäck, så är det bara att hitta rätt forum. Det finns många bra hemsidor som ägnar sig åt sälj- och köp, men det finns även bord att hyra i loppis-lokaler och dylikt. Om du till exempel har gamla Mumin-muggar så kan du söka dig till ett specifikt forum där sådana går för högt pris. Det är viktigt att du har koll på vad du säljer och vad som är rätt forum för respektive ting.

Steg 5: Tjäna pengar

Efter att du gått igenom de fyra tidigare stegen, så är du redo för din nya inkomst. Kom bara ihåg att ge det lite tid, då det kan ta tid att bygga upp ett rykte som en ”god” säljare. Men om du är påläst, nyfiken och driven så finns det inga hinder. Så kom igång redan idag och sälj dina oanvända prylar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *