Majoriteten av alla människor i Sverige vill öka sin månatliga inkomst. Det spelar sällan någon roll om man i dagsläget tjänar mycket eller lite, att få in mer pengar till sig själv eller familjen är alltid uppskattat. Det finns många hemsidor på nätet som tipsar om diverse sätt att tjäna in pengar, men få som berättar hur man kan göra intjänandet så hållbart som möjligt. Visst är det också kul att få en liten extra slant här och där t.ex. genom att sälja sina saker på nätet. Vill man däremot se till att man kan tjäna mer pengar i framtiden (och inte bara vid ett specifikt tillfälle) så finns det andra smidiga sätt att gå tillväga.

Investera – Att investera i aktier, fonder och andra värdepapper har blivit otroligt populärt och ett mycket bra sätt att spara pengar. När du månadssparar i värdepapper har du möjlighet att låta dina pengar växa, utan att du själv behöver fixa och trixa med olika saker. Det finns många olika marknadsplatser som man kan använda sig av, men det går även bra att börja månadsspara i den egna banken. Aktier och fonder har oftast en högre utdelning än vad du får via ett vanligt sparkonto.

Utveckla dig själv – Känner du att du har fastnat på din arbetsplats och därmed också fastnat i utvecklingen av att kunna tjäna mer pengar? Då kan en kurs som vidareutbildar dig vara ett alternativ. Hos https://www.kompetensexpress.se kan du anmäla dig till ett flertal olika utbildningar och kurser som kan hjälpa dig att nå en högre position på din arbetsplats. Som de flesta vet så betyder en högre position mer ansvar och mer ansvar betyder också en högre lön.

Skaffa ett extrajobb – Ett extrajobb kommer inte bara att få din inkomst att bli högre, utan lämnar också mer utrymme för att kunna spara undan pengar. Du kan t.ex. använda pengarna från extrajobbet för att investera i värdepapper, medan du lever på som alltid med din ”vanliga” inkomst. På så sätt behöver du visserligen jobba mer, men du kan behålla din levnadsstandard och samtidigt se till att du blir rikare på lång sikt.

Lev mer minimalistiskt – Du behöver inte alltid spendera pengar för att tjäna pengar. Ibland är det faktiskt bättre att inte spendera alls. Därför hamnar även den minimalistiska livsstilen på den här listan. När man lever minimalistiskt så skippar man onödiga inköp av t.ex. elektronik, inredning, matvaror eller vad helst det kan vara. Ju värre saker man köper, desto mer mentalt utrymme kommer man också att få. Lägg undan de pengar du sparar in på ditt sparkonto eller använd dem till nöjen.

Detta var endast fyra sätt att gå tillväga för att bli rik på ett mer hållbart sätt! Du kan säkerligen komma på några fler om du bara tänker efter noga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *