Det finns flera orsaker till varför man som företagare vill försöka maxa verksamhetens ekonomi. Precis som när man som privatperson vill ha mer pengar för en tryggare och mer flexibel vardag kan man som företag behöva mer kapital för att främja bolagets ekonomiska situation.

Både nyblivna företag och företag som har varit med ett tag kan vara i behov av mer pengar. Som nybliven verksamhet vill du troligtvis minska det administrativa arbetet och kunna fokusera på att bygga upp företaget, så att pengar kan börja tjänas in. Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att ekonomin ska bli stabilare och för att den ska växa och bli starkare. I den här texten kommer du att få läsa om några smarta tips som gör att du sparar pengar till företaget såväl som privat.

Bästa tipsen för att maxa företagsekonomin

1. Se över sjuk- och sjukvårdsförsäkring

Den kan låta enkelt, men tyvärr är det många entreprenörer som glömmer bort sig själv när det finns ett nystartat företag som kräver tid och pengar. Om du som nyckelperson blir sjuk kan det innebära en stor katastrof för företaget. Se därför till att ha en bra försäkring bakom dig om något skulle inträffa.

2. Jämför företagslån innan du väljer

Planerar du att ta ett företagslån är det viktigt att du hittar ett med så bra ränta som möjligt. Ju längre ränta och ju mindre avgifter som är kopplade till lånet, desto mer pengar kommer du och ditt företag också att spara. Hos Fakturino kan du hitta smidiga och praktiska lån som är skräddarsydda efter dina behov

3. Dra av hemmakontoret i deklarationen

Om du jobbar hemifrån har du en stor fördel. Du kommer nämligen att kunna dra av för ditt hemmakontor i deklarationen. Här finns det dock regler och krav som du behöver ta hänsyn till för att det ska vara avdragsgillt i ett AB (aktiebolag).

4. Skattefria traktamenten när du reser

Om du reser mycket i arbetet och träffar kunder eller går på event kan du ha rätt till ett skattefritt traktamente. Detta gäller dock endast om din resa är mer än 5 mil utanför den ort som du bor på och förutsatt att du sover över. Beloppet ligger på 220 kronor om du befinner dig inom Sveriges gränser och gäller för en full dag.

5. Erbjud aktier och/eller fonder

Har du ett registrerat aktiebolag kan du se till att bli godkänt för börsen. På så sätt kan människor och andra verksamheter investera i ditt företag, vilket i sin tur ger verksamheten ett större kapital. Att bege sig in på börsen kräver dock kunskap, så se till att du är påläst innan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *