Tycker du att din ekonomi inte räcker till? Upptäcker du att din lön är slut med en vecka kvar till nästa? Då finns det saker du kan göra för att tjäna in pengar under månadens lopp så att du slipper försätta dig i samma situation månad efter månad. Framför allt bör du även ta en titt på var du lägger dina utgifter och vad som kan kapas eller minskas.

Det finns dock andra sätt att tjäna in pengar och i den här artikeln ska vi gå igenom några av dem.

Köp & sälj

Ett bra sätt att tjäna in pengar på är framför allt att sälja. Du kan sälja allt från kläder till gamla prydnader eller elektronik och få in en summa pengar på det. Man kan även tjäna eller spara på att köpa, antingen genom att köpa och sedan sälja dyrare eller genom att köpa begagnat för att tjäna in de pengarna produkten annars skulle kostat som ny. Ett annat sätt att tjäna in pengar är genom att sälja guld som ändå inte används. På Diamantbrev.se kan du sälja ditt guld tryggt och säkert samtidigt som du får in pengarna på ditt konto inom 24 timmar. Smidigare kan det knappast bli!

Rabatter & prisjämförelser

Ett annat bra sätt att tjäna in pengar på är att nyttja rabatter när du handlar. Är du medlem i olika butiker får man ofta e-post eller vanlig post med användbara rabatter på det du ofta handlar. Handlar du online går det ofta att hitta olika rabattkoder som exempelvis gör att du får fri frakt eller några procents rabatt om du handlar över en viss summa. Att jämföra priser är också en bra sak att göra för att säkerställa att man inte betalar mer än man behöver för en vara. Det enklaste sättet att jämföra priset på en vara är genom att besöka olika webbplatser som säljer varan och helt enkelt jämföra priserna. Tänk på att räkna in eventuella fraktkostnader i priset. Det behöver alltså inte vara den butik som har produkten billigast som är billigast i slutändan. En annan sak du kan göra för att tjäna in pengar är att gå med i någon cashback-sida. Dessa sidor samarbetar med olika företag och får således en viss procentsats av köpet om man handlar via deras länk. Som medlem på en cashback-sida får du som kund även ta del av den procenten, vilket innebär att du får pengar tillbaka vid köp av produkter.

Har du lån?

Har du fått ta lån på grund av oväntade utgifter eller andra nödvändiga köp? Om du har flera lån kan det vara vettigt att samla dem i ett lån. Det gör att du får en betydligt bättre översikt då det bara är ett lån att hålla koll på. Dessutom slipper du att betala exempelvis flera faktura- eller avbetalningsavgifter. Summan som motsvarar de avgifterna kan du säkerligen ha roligare med.

Så om du följer ovanstående råd kommer du säkerligen att kunna förbättra din ekonomi, inte bara på kort sikt utan även på lång sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *