Förutom för de som är ekonomiskt oberoende, så är ämnet ekonomi en ständig del av ens vardag. Det kan dock handla om allt från ekonomisk lycka till ekonomisk stress och till och med ekonomisk ångest. Att ha en stabil ekonomi är väldigt viktigt för att slippa dra på sig dyra lån eller kanske i slutändan hamna hos Kronofogden. Men trots det är det många som fortfarande lever med sina onödigt höga kostnader för sina telefonabonnemang, internetabonnemang, elavtal med mera. Här finns det stora pengar att tjäna så varför inte sätta igång direkt? I den här artikeln kommer du få en hel del bra tips på hur man tjänar extra pengar eller sparar pengar.

Avtal och abonnemang

En bra start är att gå igenom dina olika abonnemang och avtal. Det kan som sagt vara allt från telefonabonnemang och elavtal till försäkringar. Det finns många bra sidor på internet där man kan jämföra olika typer av abonnemang och avtal för att hitta det billigaste. Att byta är ofta enkelt och kan göras online eller med ett enkelt telefonsamtal. Man kan kort och gott tjäna pengar genom att spara på utgifterna.

Minska elkostnaden

Den spännande tekniken bakom smarta hem kan bland annat användas till att få koll på hushållets elförbrukning, vilket i längden leder till att du sparar både tid och pengar. Har du tagit dig en titt på ditt elavtal under de senaste åren? Om inte så finns det mycket pengar att spara. Vill du spara ytterligare el så finns det många bra lösningar för hemmet. Ta en titt på de olika lösningarna så kommer du säkert hitta någon som passar just dig.

Andra sätt att spara eller tjäna pengar

Det finns givetvis många andra sätt att spara eller tjäna pengar. Exempelvis får man ofta tipset att ta med egna matlådor till jobbet istället för att köpa mat ute. Skulle man slå ut det på ett år är det otroligt mycket pengar man kan spara. Uträkningar säger att bara på en vecka kan man spara in cirka 400 kronor. På ett år blir det över 20 000 kronor!

Att investera i aktier kan också vara något man kan göra för att tjäna pengar. Dock måste man vara medveten om vilka risker det medför.

Ett annat bra tips, i synnerhet för de människor som handlar online, är att ansluta sig till någon form av cashbacksida. En cashbacksida har samarbeten med olika företag, vilket gör att om man handlar hos ett företag via cashbacksidan så kan man få några procent av köpet i återbäring. Det kan ge en passiv inkomst från några hundra kronor till några tusenlappar tillbaka på ett år, beroende på hur mycket man handlar. Ett extra tips när man handlar på nätet är att söka efter olika rabattkoder. Det kan pressa priset på det du köper eller kanske ge dig fri frakt.

Slutsatsen av det hela är att det inte krävs mycket tid att titta över olika abonnemang och avtal, samt att göra små förändringar i sina handelsvanor online för att spara mycket pengar varje år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *