Ett eget företag är ett bra sätt att tjäna pengar. Det är många svenskar som driver egna firmor vid sidan om det vanliga jobbet, vilket både ger dem mer inkomst och fler ben att stå på. Som företagare finns det mycket du kan göra för att maximera vinsten.

Driva företag

Det är roligt och kreativt att driva företag. Med ett eget företag kan du alltid tjäna mer pengar, vare sig det är en heltidssyssla eller en hobby som du vill tjäna lite extra pengar med. Genom att ha egen firma kan du också göra många avdrag, vilket du kan spara in mycket pengar på.

1# Sälj fakturorna

Ett problem för många företagare är att deras kunder inte alltid betalar i tid. Eller betalar alls. Det finns många välskötta företag som får ekonomiska problem för att de inte får in sina fakturor. Att få ekonomiska problem eller ha ökad stress är aldrig bra för en företagare, även om det inte är ditt fel. För att minimera risken kan du sälja dina fakturor och få 99 procent av fakturan i handen på en gång. Då kan du lättare planera din ekonomi och behöver inte oroa dig. Gå bara in på Capcito för att sälja dina fakturor och du har garanterat pengarna på bankkontot.

2# Smart marknadsföring via nätet

Så gott som alla företag behöver arbeta med att marknadsföra sina produkter och tjänster. Som alla vet ska du finnas på internet: hemsida och sociala medior. Då är man i land, tänker många företagare. Ack så fel och så mycket pengar som de förlorar. Ja, du ska finnas på nätet. Nej, det räcker inte med att ha en hemsida och Facebook. Så gott som alla finns på internet. För att lyckas med din marknadsföring måste du arbeta för att ”fånga in” dina kunder. Om du har ett hunddagis behöver du skapa en blogg som gör att hundälskande människor surfar in på just din blogg när du har hundproblem; detsamma gäller om du är revisor eller privattandläkare. Det bästa sättet att marknadsföra ditt företag är genom att skriva bra artiklar som ger dina kunde svar på deras frågor. Du kan också göra Youtubefilmer som hjälper folk. En bilverkstad kan skapa en instruktionsfilm om hur man byter däck på en bil eller kollar oljan. Frisören visar hur man lockar håret eller skapar en festfrisyr.

3# Använd pengarna rätt

Ditt företag får in mer pengar, och du kan ta ut mer i lön. Fint, eller hur? Det beror på hur du använder dina pengar. Satsa på passiv inkomst via aktier och fonder, så att du bygger upp en buffert inför framtiden. Betala av på dina lån och minska dina utgifter på alla sätt som du kan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *